Att bo i björneborg

HAHAH! hittade en gammal text från när jag var 11 på mailen. om hur jag tyckte det var att bo i björneborg!

Att bo i Björneborg är bra ibland och dåligt ibland. Det bra med Björneborg är att man nästan känner alla, det är inte långt till kompisar, man kan cykla vart som helst i lilla Björneborg. Det dåliga med Björneborg är att det inte finns så mycket kompisar, det är långt till affärer, det finns inga idrotts föreningar mer än BIF och BBK och i dom idrotts föreningarna finns inga ålders grupper för barn och ungdomar,  eller också  har man tröttnat eller aldrig gått i det för att man tycker att det värkar tråkigt.

Björneborg är en liten ort ungefär en kvart utan för den lilla staden Kristinehamn. Det är inte många som känner till Björneborg. Men där är en fin liten ort (i vissa områden). Björneborg ligger precis vid Vismen och har en egen badstrand som kallas Gräsviken. En bilresa på 5 min så är du vid Båtsviken där Gocko ligger 5 min från även det en fin bad plats. Kanske inte lika populär som Gräsviken men den är. fin. Så gott om bad platser finns det.

Scana är fabriken där de flesta jobbar i Björneborg och jobbar dom inte där så har  dom gjort det eller också har dom inte detJ. Den typiska Björneborgaren har bott i Björneborg sen födelsen, jobbar på Scana och i flera generationer har den släkt som har jobbat på Scana. Den typiske Björneborgaren är lång och smal har brunt hår och jobbar hårt för sitt hem. Den bor i en villa och den kan vara vilken färg som helst. Är gift och har kanske barn inget måste för den typiske Björneborgaren. Den tar hand om sitt hem väldigt väl och har en dialekt som kallas för Värmländska.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0